vrijdag 14 december 2012

Recensie over mijn Beverboek bij BolcomPaperback

Paperback

Nederlands
Auteur: Willy De Koning
  • 144 pagina's
  • Knnv
  • september 2012
Alle productspecificaties

Samenvatting

Vijf jaar geleden raakte Willy de Koning verslingerd aan bevers. Na één waarneming in de Biesbosch was ze verkocht. Ze heeft geluk, want ook in haar eigen Limburgse woonomgeving komen bevers voor. Als het maar even kan, trekt ze erop uit met notitieboek, film- en fotocamera.

Haar ervaringen legde ze vast in Avonden aan de waterkant, een persoonlijk verslag van een jaar lang bevers kijken. In dagboekstijl neemt ze de lezer mee langs de Maas, in weer en wind en in alle seizoenen, op zoek naar beversporen. De tekst is doorspekt met kaders vol beverfeitjes. Een aanstekelijk document dat natuurliefhebbers zal inspireren.

2012 is het Jaar van de Bever

Het gaat weer goed met de bever in Nederland! Bevers komen op steeds meer plaatsen voor waardoor de kans ook groter is het dier zelf en zijn herkenbare knaagsporen te zien.

Productspecificaties

Productinformatie

Auteur Willy De Koning
Illustrator Jos Zwarts
Soort Met illustraties
Taal Nederlands
Afmetingen 13x196x143 mm
Gewicht 200,00 gram
Druk 1
ISBN10 9050114296
ISBN13 9789050114295

Je vindt dit boek in

Categorieën Sport & Hobby > Natuur

Alle reviews (1)

Schrijf een review
Gemiddelde beoordeling: Klantbeoordeling: 3 van de vijf sterren
Pluspunten: Inspirerend (1)
Klantbeoordeling: 4 van de 5 sterren Dagboek van een beverliefhebber
29 oktober 2012 | Door: HansPeeters | Utrecht
Bevers waren in de vorige eeuw uitgestorven in Nederland, maar zijn nu weer helemaal terug. Op tal van plaatsen in de Lage Landen kun je tegenwoordig een onverwachte ontmoeting hebben met de platstaartige zwemkampioen. Of valt tijdens een wandeling je oog plotseling op aangevreten boomstammen of takken. Beversporen. Het leven van Castor fiber speelt zich voor een belangrijk deel onder water af en spreekt bij veel mensen tot de fantasie. Je eerste ontmoeting met een bever zul je niet gauw vergeten. Zo verging het ook Willy de Koning, die in 2007 haar eerste ziet in Nationaal Park De Biesbosch. De plek waar ik ook mijn eerste exemplaar in levenden lijve waarnam, nadat we al jaren eerder allerlei sporen ontdekten en zelfs bij een heuse burcht stonden. Je eerste B-moment geeft een geweldige kick. Na die eerste ontmoeting raakt Willy de Koning helemaal in de ban van het tot de verbeelding sprekende dier. Ze maakt een verdienstelijke beverfilm en – het kon niet uitblijven – schrijft haar eerste beverboek. In ‘Avonden aan de waterkant – dagboek van een beverliefhebber’ neemt ze de lezer van maand tot maand mee op beveravontuur. Verrassende ontmoetingen, die vlot weglezen en boordevol leuke weetjes. Een aanrader voor iedereen die al eens een bever zag én voor diegenen die spoedig op een ontmoeting hopen.

Hans Peeters, oud columnist De Telegraaf
Pluspunten: Inspirerend

Geen opmerkingen:

Een reactie posten