zaterdag 29 december 2012

Geen bevers gezien tijdens hoogwater

Bij minstens tien beverlocaties ben ik de afgelopen dagen van hoogwater geweest, maar nee hoor, nergens een bever gezien. Alleen bij de Gerelingsplas heb ik een plons in het water gehoord. Na een hele tijd wachten ook daar geen bever te bekennen, dus het kan ook iets anders zijn geweest, een aalscholver of zo. 

Het water kwam niet zo hoog als vorig jaar november of januari van dit jaar. Toen moesten bijna alle bevers hun onderkomen verlaten en naar een hoger gelegen plaats vluchten. De meeste burchten hielden het nu net droog. Gelukkig maar voor de bevers. 

De burcht in de Gerelingsplas bij Linne ligt erg laag en is altijd als een van de eersten aan de beurt. Dat geldt ook voor de burchten langs de Grensmaas, helemaal ondergelopen. Maar ik heb er geen bevers gezien, ze hadden zich al verstopt in de hoge oevers.

Op de foto een hoge heuvel in de Dilkensplas bij Ohé en Laak. Hier hebben de bevers het mooi voor elkaar, altijd een droge plek. 
Hun burcht is nu wel ondergelopen, maar in de heuvel hebben ze prachtige schuilplaatsen, holen en kleinere burchten. Ik kan er nu niet komen; het is een eiland geworden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten