vrijdag 4 juli 2014

Drie jonge bevertjes

Vorig jaar lukte het me niet om ergens hele jonge bevertjes te spotten, maar gisteravond was het raak. In de Bunkerhaven bij Maasbracht zag ik drie schattige, jonge bevertjes.

Vanaf Stevensweert was ik er in de kano naar toe gepeddeld. Om tien voor 8 lag ik op mijn stek en binnen tien minuten verscheen er al een beverkop boven het water. Hij dreef even rustig bij de burcht en dook weer onder. Het duurde vijf kwartier voordat ik weer een bever zag. Ik denk dat hij even zijn behoefte moest doen en daarna nog verder wilde slapen. 

Maar daarna brak het feest los. Toen er weer een bever verscheen volgden er meteen nog twee. Ze merkten me wel op, maar ik bleef op gepaste afstand en ze gingen gewoon foerageren. Ik had er prachtige foto's van kunnen maken als de te hoge golven van de te hard varende speedboten mijn feestje niet hadden verknald. GGGGggggrrrrr...... En filmen lukt dan nog minder, helaas. 

Gelukkig valt er ook zonder mooie opnamen nog veel te genieten. Ik hoef natuurlijk niet alleen via lenzen en geheugenkaartjes naar de bevers te kijken, maar gewoon met mijn eigen ogen en al dat moois opslaan in mijn brein.

Tussen half 10 en kwart over 10 werd het feest helemaal compleet toen er bij de burcht drie kleine bevertjes verschenen. Ongeveer 25 cm lang en met een zwabberig, slap staartje van nog geen 10 cm erachter. Een van de bevertjes was zelfs nog iets kleiner. Ook verschilden ze van kleur, bruin en lichtbruin.

Ze gingen lekker zitten eten van een malse wilgentak die een van de oudere dieren daar net had gebracht.

Ondanks de vele golven heb ik toch nog een paar vage plaatjes kunnen schieten.


2 opmerkingen:

  1. Geweldig dat je deze drie jonge bevertjes hebt kunnen waarnemen. Gefeliciteerd!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dankje, ik hoop ze deze zomer nog eens vaker te zien. Dat kan alleen met de kano, ze zitten bij een afgesloten haventerrein.

    BeantwoordenVerwijderen