zaterdag 28 juni 2014

Bevers in visvijver


Komend vanuit de Randstad wilde ik gisteravond een bezoek brengen aan de visvijver bij Ospel. Daar had ik deze winter beversporen aangetroffen. Toen ik uitstapte bij de vijver begon het te regenen. Ach dacht ik, dat gaat zo wel over.

Maar ik heb bijna twee uur onder de paraplu gestaan en het water kwam af en toe met bakken uit de hemel. Vaak voorspelt dat niet veel goeds voor het bevers spotten, maar hier lieten ze zich wel zien.

Tussen kwart voor 9 en kwart voor 10 zag ik minimaal 2 bevers foerageren. Misschien waren het er meer, maar dat weet je alleen zeker als je ze allemaal tegelijkertijd ziet.

Het weer was te slecht om goede foto's te kunnen maken, maar het bewijs is er. Er zit in ieder geval een koppel en misschien wel meer dan dat. 

Als ik de volgende keer weer in de buurt ben hoop ik op beter weer, zodat ik ze ook kan filmen.

De Visvijver ligt aan de noordkant van de Noordervaart. Aan de zuidkant van dat kanaal, bij de Kruisvennen zitten ook bevers. Ik vermoed dat die daar via de Neerpeelbeek vanuit het Maasgebied naar toe zijn getrokken. De bevers die ik gisteravond zag zijn misschien vanuit de Kruisvennen via het kanaal gekomen en de (drukke) weg overgestoken naar de visvijvers. Maar dat is natuurlijk niet met zekerheid te zeggen.2 opmerkingen: