donderdag 26 januari 2012

Beverdocumentaire voor drie leeftijdsgroepen

-->
   
Beverdocumentaire voor drie leeftijdsgroepen

Er is een nieuwe documentaire over ‘Bevers in Nederland’. Een unieke en veelzijdige film met veel ongedwongen opnamen van bevers in de vrije Nederlandse natuur. Gemaakt met veel liefde voor dit interessante dier.
Al vijf jaar volgt en filmt de Sittardse journaliste/natuurfilmer Willy de Koning bevers. Veelal in Limburg maar ook in bijvoorbeeld de Biesbosch. Uit de enorme hoeveelheid materiaal en opgedane kennis stelde ze een documentaire samen met een compleet verhaal in woord en beeld over het leven van de bever.

Dat is af en toe heel verrassend, zelfs voor de kenners. Met beelden van een bever die gevlucht voor het hoge water bovenop de burcht zit, met aandoenlijke geluidjes van jonge bevertjes vanuit een burcht, knuffelpartijtjes tussen volwassen bevers en hun jongen, bevers die op hun gemak de vacht verzorgen of beelden van bevers die, zich onbespied wanend, heel rustig over land lopen. 

Op de dvd staan drie versies. Als eerste een uitgebreide documentaire voor volwassenen (30 minuten), dan een iets minder compleet verhaal voor 9 tot 12-jarigen (20 minuten) en als derde een op simpele wijze samengestelde voorlichtingsfilm voor 5 tot 8-jarigen (15 minuten). Elke film bevat informatie, muziek en taalgebruik passend bij de leeftijdscategorie.
In 2010 maakte Willy de Koning 2 kinderfilms over ‘Bevers in Limburg’ voor ARK Natuurontwikkeling, die gebruikt worden voor de basisscholen. Voor natuurverenigingen geeft ze lezingen en vertelt ze over haar belevenissen met bevers.
De dvd, in mooie dvd-box, met in totaal 65 minuten beeldmateriaal kost slechts € 9,95 exclusief verzendkosten en is te bestellen door een mail te sturen naar:
Meer informatie: Willy de Koning : 06 – 10 15 75 13
Op YouTube zijn via de zoekterm ‘Documentaire, Bevers in Nederland’ (deel 1, 2 en 3) drie trailers te zien om een indruk te krijgen van de inhoud van de films. De scherpte van het beeld en de kleurweergave laten daar echter sterk te wensen over. De werkelijke beeldkwaliteit is uiteraard vele malen beter.
http://www.youtube.com/watch?v=gkHkfki0S9w&feature=related

Geen opmerkingen:

Een reactie posten