donderdag 3 november 2016

Ontrouw aan de bever


Ik moet eerlijk bekennen dat ik de bevers een beetje ontrouw ben geweest en een paar uitstapjes heb gemaakt naar andere zoogdieren. Twee hele bijzondere zoogdieren zelfs, die beide op de Rode Lijst staan. De otter en de hazelmuis.

 
Tijdens al mijn kanotochten op het water en wandelingen langs de oevers kijk ik natuurlijk al jaren uit naar otterspraints. Ik vind ze niet, tenminste niet in Limburg. Nog niet.....!  Wel heb ik in de Wieden deze zomer een face-to-face-ontmoeting met een otter gehad. Echt heel bijzonder. Langs de Regge heb ik vorige week otterspraints gevonden onder enkele bruggen. Maar het meest bijzondere vond ik wel de waarneming van een hazelmuis, afgelopen zaterdag. Ik was de enige deelnemer aan een hazelmuisexcursie met Anke Brouns en kon dus mooi met mijn neus vooraan staan bij het zoeken naar hazelmuisnesten. Uit één van de nesten sloop een hazelmuis weg en zat ons diep vanuit de braamstruik aan te kijken. Geweldig! 


Ondertussen ben ik de bevers natuurlijk niet echt vergeten. Mijn twee wildcamera's hangen in de bomen. Hopelijk doen ze hun werk en worden ze niet (weer) gestolen.

4 opmerkingen:

 1. Willy, ik ben stikjaloers op je hazelmuiswaarneming!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja Monique, dat snap ik. Misschien houdt het NHGL nog eens zo'n hazelmuisinventarisatie. Groet van Willy.

   Verwijderen
 2. Hallo Willy, wat leuk dat je de hazelmuis hebt kunnen waarnemen en zulke leuke foto's hebt kunnen maken. Ik hoop dat je binnenkort dus ook de otter te zien krijgt.
  Groeten, Roos

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Roos, een otter zag ik al een keer in Overijssel, nu nog in Limburg. Ik moet nog vaak denken aan jouw waarneming bij De Doort. Wie weet, was dat er één.

   Verwijderen