zaterdag 9 januari 2016

Veel sporen en informatie bij beverwandelingVanmiddag hield ik voor een groep enthousiaste
belangstellenden een beverexcursie. Het was aangenaam weer en ik heb veel sporen laten zien en informatie over bevers gedeeld. Kortom: een geslaagd initiatief.

We wandelden rondom twee plassen, de Dilkensplas en de Teggerse Plas bij Ohé en Laak. Daar hoef je geen moeite te doen om omgeknaagde bomen te vinden. Ze zijn er volop. We zagen veel knaaghoutjes, eetplekken, wissels richting Maas en fantastische burchten. De burcht bij de Dilkensplas is hoogwaterbestendig. Gelukkig kon ik ook een vers geurmerk laten zien en de karakteristieke geur van het castoreum laten ruiken. Ik vond een knaaghoutje met de tandafdrukkken van een jonge bever, zodat ook het verschil met de tandbreedte van een volwassen bever duidelijk werd. 
Ondertussen verschafte ik de nodige informatie over het beverleven en beantwoordde ik vele vragen. Na 2,5 uur waren we terug bij het beginpunt. Het was een leuke groep natuurliefhebbers en ik vond het fantastisch om te doen. Voor herhaling vatbaar dus.

Heb je ook belangstelling voor zo'n wandeling? Maak het kenbaar door me te mailen op willydekoning@home.nl. Ik ga vast nog wel eens zo'n wandeling organiseren.


1 opmerking: