
Het was niet bepaald "An der schönen blauen Donau" toen we daar zaterdagmiddag waren. Grijs en troosteloos was het. Maar het doel: beversporen zoeken en vinden werd wel bewaarheid. Op onze terugreis met de auto vanuit Oostenrijk, waar we een week lang schaatsten op de Weissensee, maakten mijn echtgenoot en ik een tussenstop.
Dat wilde ik graag bij de Donau; je weet maar nooit, dacht ik. Wie weet vind ik er iets van beveractiviteit.

Eerst zag ik een boom waar aan geknaagd was. Hoera.....! Maar bij inspectie van dichtbij twijfelde ik. Rare sporen vond ik het, meer verticaal dan horizontaal en geen vraat diep in de boom, geen snippers eronder.
Zou het door een hond zijn gedaan? Sommige bezitters van honden (vooral vechthonden) laten hun viervoeters trainen op bomen, om kaken en tanden sterk te maken. Was dat ook hier gebeurd?

Conclusie: ook langs de Donau zitten bevers. En wie weet, was het vraatwerk aan de boom toch ook van een bever, een beetje een onhandige bever.
Hoezo verslaafd ;) Leuk hoor dat je weer sporen bent tegengekomen van de bever. Op FB las ik een minder leuk bericht over een aangereden bevervrouwtje. Hierbij de link. https://www.facebook.com/frans.hijnen.37?fref=nf
BeantwoordenVerwijderenGroeten,
Roos
Hoi Roos, ik had het gelezen. Het schijnt een groot en zwaar vrouwtje te zijn geweest. jammer, zo'n triest einde. Ik denk dat ze uit de Dommel kwam.
VerwijderenIn Nederland zijn er ook bijzondere beverwaarnemingen gedaan: https://m.youtube.com/watch?v=8jEZ4AG7XaI&ebc=ANyPxKqgrBBe311CkcNlTbCikc_Rx9NF3dSXNxv4ezLTax_3e1RzvwbPaJH7znWS3oTsLtZzX8QPYs1bVWUKEJKD4xDgLBHvIQ&time_continue=112
BeantwoordenVerwijderenHoi Monique, dank voor je reactie. Ik had de prachtige opname van de parende bevers al via Facebook voorbij zien komen. Dat is echt heel bijzonder. Meestal paren ze in het donker en krijgt geen mens het te zien, maar bij Rhoon (waar volgens mij deze opname is gemaakt) worden de bevers heel vaak overdag waargenomen. Ook in de winter.
Verwijderen