dinsdag 16 juni 2015

Beverburcht in brand gestoken


 

Boswachter Ton Cuijpers van Natuurmonumenten plaatste de onderstaande tekst op zijn Facebookpagina. "Schandalig en misdadig", zijn zijn woorden. De mijne ook:

Beverburcht in brand gestoken 

Vorige week sprak ik een visser die me vertelde dat de beverburcht aan de Teggerseplas te Ohé en Laak in brand was gestoken. Afgelopen zaterdag ben ik gaan kijken. Tot mijn schrik was er helemaal niets meer over van de grote burcht. In deze burcht woonden waarschijnlijk 6 bevers. De ouders met jongen van vorig jaar en de kleintjes van dit jaar. Waar ze zijn gebleven weet ik nog niet. Ik hoop dat ze aan de vuurzee zijn ontsnapt. In de asresten kon ik in elk geval geen verbrande bevers vinden. Dit zijn geen kwajongensstreken. Dit moet echt met opzet gedaan zijn. Ik vraag me af wat iemand bezielt die zo iets doet. Echt schandalig en misdadig. Ik heb nog een buurtonderzoek gedaan, helaas heeft niemand iets gezien of gehoord. Wel waren er mensen die een brandlucht geroken hadden.

Op YouTube heb ik een filmpje geplaatst http://youtu.be/q_wa89KfdIA


Als iemand informatie heeft over de dader(s) hoor ik dit graag.

Foto's: Ton Cuijpers

1 opmerking:

  1. Hallo Willy, wat een trieste dag. Dit gaat je voorstellingsvermogen te boven. Dat mensen hiertoe in staat zijn is inderdaad schandalig en misdadig.

    BeantwoordenVerwijderen