donderdag 23 april 2015

Bevers spotten met wisselend succes

Met een camera van EMS-filmproducties in de kano ben ik de laatste weken druk bezig om bevers te filmen voor de bioscoopfilm: 'Holland, Natuur in de Delta'. Dat gaat met wisselend succes. Een paar avonden lieten ze zich vroeg op de avond prachtig zien in het zonlicht. 


Gisteravond was het knudde. Toen ik na een half uur kanoën op de plek aankwam waar ik eerder zo'n succes had, spatten de golven over de kano heen. Er stond een sterke, koude wind. Zo klotsend op de golven kan ik niet stabiel filmen, dus ik besloot naar een andere locatie te gaan. Ook daar was eigenlijk te veel wind. Nog vervelender vond ik de luidruchtige Poolse hengelaars. Gelukkig hadden ze wel hun troep meegenomen zag ik vanmorgen vroeg. Nu zaten er weer andere onvriendelijke Polen. Ze vonden dat ik niet langs de oever mag kanoën en gooiden bijna hun vishaken in mijn kano. Ook stookten ze een vuurtje. 


Slechts één bever, een subadult, liet zich twee keer zwemmend aan me zien. Hij kroop helaas niet op de oever en er viel weinig spectaculairs te filmen. Ach ja, soms zit het tegen. 

Gelukkig hing er wel een prachtige ochtendnevel over het water, de koekoek, de grote bonte specht en de nachtegaal lieten zich horen en de ijsvogels flitsten als blauwe schichten langs mijn kano.

2 opmerkingen:

 1. Hallo Willy, toch wel een bever gezien ondanks de vervelende voorvallen. Ik was vandaag bij de Stevolplas en kwam daar Jan? de boswachter tegen. Hij zei na een praatje dat jij hem ook nog had uitgenodigd voor de bever excursie. Hij vertelde dat hij aan de kant met de stapstenen een dode bever had gevonden. Hij zou nog contact met je opnemen.
  Verder dank voor je reactie op mijn laatste posting op mijn blog.
  Groet,
  Roos

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik heb de dode bever ook gezien en er contact met hem over gehad. De dode bever was het slachtoffer van een territoriumgevecht. Ik zal t.z.t hierover iets op dit blog schrijven.

  BeantwoordenVerwijderen