woensdag 28 mei 2014

Limburgse bevers, beroemd tot in Amerika


Sinds 2010 heb ik mailcontact met de oprichtster van Martinez Beavers in Amerika, Heidi Perryman. Het was al een hele tijd geleden dat we voor het laatst mailden, maar vandaag stuurde ik de link van de vrolijke beverfilm op muziek van Happy (Pharrell Williams). Ik dacht: dat vinden de Amerikanen ook wel leuk. 
Ze reageerde meteen, onder andere met de opmerking dat de Amerikaanse bevers en de Europese toch echt verschillend zijn. 
Dat klopt. Onze bevers zijn groter, zwaarder, hebben vierkantere koppen, donkerder kleuren, grotere oren en grotere neuzen. 

Kijk maar eens op hun site. Daar staan heel veel interessante dingen op te lezen en te bekijken. Voor het bericht over mijn bijdragen even naar beneden scrollen.

http://www.martinezbeavers.org/wordpress/Now for the cream. Fun news this morning from our beaver friend Willy de Koning in the Netherlands. Turn your sound up and get ready for a treat! I especially love the “reach”, which was amongst the funnest days I ever spent watching our beavers in Martinez.
Thanks Willy for an enjoyable reminder that beavers should make us all happy! She recently published a book on her adventures called ‘Avonden aan de waterkant;’ (Evenings at the waterside).

1 opmerking:

 1. Hallo Willy, Leuk dat je filmpje zo enthousiast is ontvangen in de USA.
  Verder dank voor je bericht op mijn blog over de resultaten van cameraval. Jammer dat er geen succes was in het geval van een otter. Dank voor al je moeite om zelfs op vijf verschillende plekken deze cameraval te plaatsen met lokaas.
  Wel leuk te weten welke dieren en vogels de sardines wisten te waarderen.
  Succes verder met het speuren naar de Bevers met nu eventueel jongen.
  Roos

  BeantwoordenVerwijderen