zondag 13 oktober 2013

Mooie opnamen met de cameraval


Soms kan ik mijn nieuwsgierigheid niet bedwingen en kijk ik al na een of twee nachten bij de cameraval of deze iets heeft opgenomen. Deze keer moest ik wat meer geduld opbrengen, omdat ik de infraroodcamera had opgehangen op een behoorlijk ontoegankelijke plek. Dan loop je toch wat minder vaak heen en weer. Eerst moest ik langs een stel koeien, onder het prikkeldraad door en via dicht struikgewas, brandnetels en een maisveld naar de steile oever van een beek. 

Daar had ik in het voorjaar sporen ontdekt, maar was er vanwege de ontoegankelijkheid lange tijd niet geweest. Een week geleden heb ik er de camera opgehangen. 
Dat wilde ik bij het maisveld doen waar de bevers vaak komen eten, maar de populieren zijn er zo groot dat ik het slot van de cameraval niet om de dikke stam kreeg. 
Ik wilde al onverrichter zake teruggaan, toen ik boven de steile oever toch nog een boom ontdekte die geschikt was. Weliswaar hing deze gevaarlijk boven de beek en moest ik oppassen dat de camera niet in het water viel. Maar het lukte, eigenlijk een hele mooie plek.
Als ik geen geduld had gehad was er deze keer, behalve een vos en ratten, niets opgenomen. 
Pas de laatste twee nachten kwam de bever voorbij. En hoe! Prachtige opnamen staan erop. 
Hierbij een foto, de filmpjes zijn via YouTube te bekijken. Klik onderstaande links aan.
2 opmerkingen:

  1. Is dit dat gedeelte wat je pas geleden de landingsbaan noemde ? grt @rockynight

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Nee, dit is een andere plek. Dit is bij een beek (bij Aasterberg), de 'landingsbaan was bij een van de Maasplassen. (bij Thorn)

      Verwijderen