dinsdag 12 september 2017

Onvermijdelijk besluit over doden van bevers is genomen

Mijn visie op het bericht onderaan. Klik op de link:
  
Velen van mijn volgers zullen mij mijn menig niet in dank afnemen, maar ik wil er graag eerlijk over zijn. 


Ik denk dat het nodig is dat er in uiterste gevallen maatregelen worden genomen. Zoals gezegd, pas nadat alle andere opties zijn geprobeerd. Dat kan dus gaan betekenen dat er bevers worden gedood. 


Anders gaat de bever ten onder aan zijn eigen succes en wordt hij door het publiek als een grote overlastgever beschouwd en neemt men misschien het recht in eigen hand. 

Het is naar mijn mening beter dat de overheid duidelijke kaders aangeeft en daar naar handelt, zodat de problemen (en die zijn er) beheersbaar blijven. Als ik zie hoeveel jonge bevers er dit seizoen weer bij zijn gekomen, hou ik mijn hart vast.


Mochten er in de toekomst bevers worden gedood, doe dat dan zo diervriendelijk mogelijk zonder het veroorzaken van stress. Je kunt ze vangen in vangkooien (waar ze 's nachts vrijwillig inlopen) en laten inslapen door een spuitje van de dierenarts.

Geknal met geweren is niet nodig. Schakel de rattenvangers in en niet de jagersvereniging. Ik krijg nu al enthousiaste reacties van jagers die er wel eentje willen neerknallen en er absoluut geen verstand van hebben. En zorg ervoor dat er zich op dezelfde plaats geen nieuwe bever of beverfamilie vestigt, anders blijf je aan de gang.

Lees wat Gedeputeerde Mackus me daarover mailde: 


"Waarschijnlijk zal het doden van bevers vooral aan de orde zijn binnen de beheerverantwoordelijkheid van het Waterschap Limburg. Het waterschap heeft aangegeven dit te laten uitvoeren door de medewerkers die nu belast zijn met de bestrijding van muskus- en beverratten, waarbij het waterschap er in deze fase voor heeft gekozen om de dieren te vangen met kooien en vervolgens te laten doden door een dierenarts. Het is afwachten of dit op termijn de beste methode zal blijken te zijn. De provincie zal toezicht houden op het gebruik van de ontheffing"


Iemand noemde me eens een ambassadeur van de bevers. Dat vond ik een mooi compliment en dat wil ik graag zo houden. Ik voel me namelijk een betere ambassadeur door in te stemmen met regulering, dan door alles op z'n beloop te laten. Bevers zijn en blijven fantastische dieren!
 
Geen opmerkingen:

Een reactie posten