dinsdag 17 november 2015

Op jacht met de cameraval


Het was de bedoeling dat hij op de oever zou gaan zitten eten, maar dat deed hij niet. Mijn cameraval hangt al weken op plekken waar ik de bever verwacht bij Stevensweert, bij Ohé en Laak en bij Maasbracht. Ook dichterbij bij Susteren, bij Nieuwstadt en bij Sittard. Ik hoef niet al te ver van huis om bij een beverlocatie te komen. Geen auto nodig, het kan gewoon met de fiets, want ze trekken steeds verder landinwaarts. 
Bij Susteren en Stevensweert was het een paar keer raak. Nu heeft de cameraval hem gesnapt in de Rode Beek bij Millen. 
Mooi in beeld gaan zitten om te eten deed hij niet, maar langszwemmen is ook leuk. Dan weet ik in ieder geval dat hij er af en toe langskomt. En dat is bijna iedere dag, zo vertelt de cameraval me. Ik blijf het proberen. Het is een leuke hobby. Zo kom ik de winter wel door, totdat het weer vroeg genoeg licht en laat genoeg donker is om bevers te spotten. Natuurlijk verklap ik niet wààr de cameraval nu weer hangt, dat vertel ik achteraf.

2 opmerkingen:

 1. Hallo Willy, toch maar weer mooi een bever kunnen detecteren. Het blijft geweldig dat het zo goed gaat met deze dieren.
  Nog even op jouw vraag terugkomend over de kraanvogels. Helaas geen een gezien dit trekseizoen. Ik hoop dan maar op het voorjaar als ze weer terugkomen.
  Ik heb trouwens de film gezien en jouw mooie beelden van de bevers die daar in verwerkt zijn. Ik vond de film prachtig.
  Groeten,
  Roos

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi Roos, via Twitter las ik dat de kraanvogels met z'n 70.000-den in Duitsland wachten op beter weer. Er is nu te veel tegenwind.
  dank voor je complimenten, Willy

  BeantwoordenVerwijderen