maandag 23 november 2015

Bever en beverrat samen op de fotoEen heel bijzondere opname vond ik vandaag op mijn cameraval. Een bever en een beverrat bij elkaar. Op de plek waar de bever zijn gestolen maisstengels naar toe sleept maakte de camera talloze opnamen, wel 225 in 3 dagen (nachten). Op de meeste opnamen stonden bruine ratten, meestal 2 of 3. 
Tot mijn verrassing zag ik ook opnamen van een forse beverrat. Mijn verbazing werd nog groter toen ik de beverrat samen met de bever aantrof. Op de foto lijken ze even groot, maar dat is gezichtsbedrog. 
De beverrat zat er al toen de bever kwam aanzwemmen. De bever wilde eigenlijk op de oever klimmen, maar vertrok meteen weer toen hij de beverrat zag. Dat de bever zich laat verjagen door de beverrat verbaast me nog het meest.
 
Op de volgende foto's zie je beide dieren apart en is de grootte beter te zien. Een forse beverrat (onder met bruine rat) en een niet al te grote (volwassen) bever (links).2 opmerkingen:

  1. Hallo Willy, Grappig dat de bever niets van de beverrat moest weten. Erg leuk dat je ze samen in een beeld hebt kunnen vatten.
    Groeten,
    Roos

    BeantwoordenVerwijderen