vrijdag 3 juli 2015

Puntjes op de i bij bevers filmen


Filmmaatschappij E.M.S. zet mij momenteel op alle fronten in op de puntjes op de i te zetten, tenminste wat de bevers betreft. 
Ik help mee met filmen voor de nieuwe bioscoopfilm 'Holland, Natuur in de Delta'. 

Behalve met een filmcamera loop ik nu ook rond met twee GoPro-onderwatercameraatjes en geluidsapparatuur. Niet allemaal tegelijk natuurlijk. Het gaat E.M.S. er vooral om dat er beelden komen van jonge bevers. Het is me nog niet gelukt. 
Eén keer zag ik een bevertje, maar die dook meteen weer weg. Heel erg klein en schattig was hij al niet eens meer en hij kon al een aardig staartklapje maken. Ik probeer de GoPro's te plaatsen op plekken waar ik de jonge bevers verwacht. Dat valt nog niet mee. Je moet wel even leren hoe je die kleine cameraatjes het gunstigst neer moet zetten en er voor moet zorgen dat ze niet wegspoelen met de golven. 
Dat doe ik vanuit de kano en ik maak ze vast zodat ik later niet over de bodem hoef te zwemmen om ze te zoeken. Tot nu tot staan er alleen maar kleine visjes op.


 

Met de geluidsapparatuur zat ik vanmorgen bij een burcht. Binnen piepten de jonge bevers en zeurden om melk. Het was goed te horen. 

Toch vind ik de opnamen met deze professionele spullen minder goed klinken dan mijn eigen opnamen die ik in het verleden met een eenvoudig MD-recordertje en een simpele microfoon maakte. Hopelijk weet de geluidtechnicus er wel raad mee.
Bevers zijn nachtdieren, dus ik ben op pad in de late avond en de vroege morgen. Ik krijg zo langzamerhand te maken met slaapgebrek.  Pppppffff..........  

Maar het is wel een leuke uitdaging!


3 opmerkingen:

  1. Hallo Willy, dat wordt dan wat vaker een siësta moment inlassen. Ik hoop dat het je gaat lukken met al die apparatuur. Succes!
    Groeten,
    Roos

    BeantwoordenVerwijderen