zondag 12 juli 2015

Bijzonder tafereelEen bijzonder tafereel speelde zich vanmorgen voor mijn ogen af. Een bevermoeder verhuisde haar twee jongen van de burcht naar een oeverhol. 
Ik vermoed omdat de paarden, die al geruime tijd bij de burcht zaten te rommelen, haar teveel stoorden. 

Kennelijk waren de drie niet welkom in het hol, want na anderhalve minuut kwam ze weer boven water en zwom ze met haar kroost naar een ander hol. Eén jong in haar bek, de ander er vlak naast zwemmend. Heel aandoenlijk, de snuitjes dicht bij elkaar. 

Ik kreeg een gevoel van respect voor het kordate optreden van deze bevermoeder. De jongen vertrouwden zo te zien volledig op haar.

Later zag ik een bever uit het eerste hol komen, waarschijnlijk de vader.

Uiteraard heb ik het gefilmd, maar de beelden zijn niet scherp genoeg om de bioscoopfilm te halen.  

Update: 24 september 2015
Vanaf vandaag draait de film in 150 bioscopen en de bioscoopbezoeker zal toch deze beelden tegenkomen. Ze hebben de film dus wel gehaald. 
Het commentaar erbij luidt: "De jonge bevertjes krijgen zwemles". 
Wie bovenstaande gelezen heeft weet dan dat dat een omschrijving van de filmmakers is die blijkbaar beter in het verhaal past.


4 opmerkingen:

 1. Oh dit is bijzonder! Ik hoop dat je het ook mooi hebt kunnen filmen Willy.
  Groeten,
  Roos

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Roos, ik heb het gefilmd, maar het is niet overal even scherp helaas. Ik hoop dat het de film haalt, want het is inderdaad zeer bijzonder. Zoiets verwacht je niet, de natuur verrast steeds weer.

   Verwijderen
  2. Mooi en mijn vraag hierbij beantwoord :)

   Verwijderen