zondag 9 juni 2019

Woningnood bij de bevers




Je houdt het niet voor mogelijk, maar in een piepklein plasje tussen de monding van de Oude Maas en de Verlengde Oude Maasweg bij Ohé en Laak zit een hele beverfamilie.
Vanavond zat ik te 'beveren' bij de Teggerse Plas, maar de bevers werkten totaal niet mee. Uit frustratie ging ik daarom even kijken bij dat kleine plasje. Dat is zo klein dat je de bever gewoon niet kúnt missen.


Ik heb er 20 minuten gezeten vanaf half 10 en talloze foto's gemaakt van één bever die om 21.40 uur uit de burcht kwam, rondzwom en later ging zitten eten. Terwijl ik daar stilletjes op een omgeknaagde boomstam zat hoopte ik dat er een tweede bever zou komen, maar dat gebeurde niet. Nog steeds een eenling, dacht ik toen nog.



De foto's lieten thuis op de computer een heel ander verhaal zien! Ik had een zogend vrouwtje gefotografeerd. Dat betekent dat er ook een mannetje moet zijn en jongen; een hele familie dus.


Geen plek met toekomst voor deze familie, want het voedsel is nu al bijna op. Maar ja, er heerst woningnood onder de bevers, met andere woorden: Bijna alle goede territoria zijn al bezet.

1 opmerking:

  1. Mooi om te weten Willy. Als ik denk dat het de plek is die ik denk dat het is heb ik daar een tijd geleden al veel (om)geknaagde bomen gezien. Ik hoop dat de bevers daar met rust worden gelaten in zo'n kleine omgeving. Zal binnenkort een gaan gluren.
    Groeten,
    Roos

    BeantwoordenVerwijderen