woensdag 3 juli 2013

Jonge bevers steeds zelfstandiger


De jonge bevers worden steeds zelfstandiger. Met z'n tweeën zijn ze zich aan het poetsen en krabben. Een zwarte en een heel donkerbruine. 
Ze komen nu buiten de burcht zonder dat hun ouders of broers/zussen in de buurt zijn. Ze zwemmen steeds verder weg van de burcht en steken zelfs de inham waarin ze wonen over. 
En nieuwsgierig zijn ze ook. Als ik aan de waterkant sta op een windstille avond ruiken ze me en een van de twee (de zwarte) komt dichterbij om me te bekijken, het gevaar in te schatten. Hun neus is kennelijk al net zo goed als die van hun ouders. Dichtbij lijkt de kop van dit bevertje al best groot. (Bij nader inzien klopt dat. Als ik thuis de filmbeelden bekijk, blijkt het de zwarte subadult te zijn).

  Als je ze naast hun ouders ziet, is het grootteverschil goed zichtbaar. Aan hun manier van bewegen, veel soepeler en sneller, is duidelijk te zien dat het om jongen van dit jaar gaat.
 Aan het begin van dit bericht kun je een link aanklikken voor een korte film van deze bevertjes.

2 opmerkingen:

 1. Heel mooi filmpje Willy.
  Hier heb ik de jongen nog niet gezien, maar ze zijn er wel.
  Nog effe geduld hebben.

  gr Juul

  BeantwoordenVerwijderen
 2. De jongen op het filmpje zijn behoorlijk vroeg geboren denk ik. Ze komen zeker al enkele weken buiten de burcht. Die bij jou in de buurt komen ook vast wel gauw tevoorschijn.

  Groet van Willy

  BeantwoordenVerwijderen