zaterdag 25 mei 2013

Prachtige beveravond bij de Teggerse Plas


Gisteravond was het tegen de verwachting in mooi weer. Ik had mijn paraplu niet nodig toen ik bij de Teggerse Plas bij Ohé en Laak ging 'beveren'. 


 Ik kreeg zelfs gezelschap van een paar vakantiegangers die daar jaarlijks op de plaatselijke camping bivakkeren en ook de bevers hebben ontdekt. We beleefden een prachtige beveravond, met minimaal drie bevers in het vizier die rustig bezig waren met fourageren.


10 opmerkingen:

 1. willy,

  weer fantastische foto's

  gr juul

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Deze foto's zijn stills van filmbeeld. De bevers lieten zich van hun beste kant zien en het was nog mooi licht. Groet van Willy.

   Verwijderen
 2. Beste Mevr.de Koning,

  Dank zij U hebben wij donderdagavond een mooie, leerzame avond beleefd, inmiddels hebben wij al heel wat filmpjes bekeken, echt geweldig, wij zullen U zeker blijven volgen,

  Groet van Huub en Hans, campinggasten

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Beste Huub en Hans,

   Zeg maar 'jij'. Leuk, dat jullie zo geïnteresseerd zijn in de bevers. Ik was vanavond weer bij de Teggerse Plas (zie Waarneming.nl) . Meteen om 19.45 uur zag ik er een, daarna een hele tijd niets. Toen kwamen er andere mensen, die niet zo rustig waren als jullie. De 'beverscore' viel vanavond een beetje tegen, maar ik heb natuurlijk wel genoten. Ik heb er twee gezien.

   Willy

   Verwijderen
  2. Beste Hans en Huub, er staat een nieuw filmpje op YouTube met beelden van de bevers in de Teggerse Plas, compleet met de laatste beelden van gisteravond.

   Hans, nadat ik bij jou en je vrouw aan de westkant van de plas had gestaan zag ik bij de inham nog de vrouwtjesbever toen het al bijna donker was. Ik herken haar aan de dikke witte snorharen en doordat de tepels zichtbaar waren.

   groet van Willy

   Verwijderen
 3. Hallo Willy,

  Dank voor je mededeling van het filmpje, heb het gelijk bekeken, mooi, we zijn net weer terug van het beverspotten en ze waren goed actief vanavond zelfs in de regen bleven ze rustig door eten, voor ons zit het er bijna op, nog 2 avonden en dan moeten we afscheid nemen van ONZE bevers, maar we blijven ze via jou volgen,

  Groet Irene en Hans
  Huub

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Beste willy,

  Vanavond onze laatste avond aan de teggerseplas, en wat voor een, op nog geen 3 meter van ons vandaan werd een babybever helemaal schoongelikt door of vader of moeder, echt geweldig om te zien, ook vanavond waren de bevers volop aanwezig en zeer actief, jammer dat het erop zit en we weer een jaar moeten wachten,

  Groet,

  Irene, Huub en Hans

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Beste Huub, Irene en Hans,

   Ik was een paar dagen in Overijssel (oppas-oma) en word helemaal jaloers van dit bericht. Ook de komende dagen heb ik geen gelegenheid om te gaan kijken. Fijn, dat jullie dit hebben gezien. Heeft er nog iemand foto's gemaakt?
   Zat de babybever vlak bij de burcht? En was het er maar eentje?

   Groet van Willy.

   Verwijderen
  2. Hoi Willy,

   Vandaag weer thuis gekomen van camping de Maashoeve, helaas had ik gisteravond het fototoestel niet bij me en Huub stond een stuk verderop, gelukkig konden we elkaar wel zien dus heb naar hem gezwaaid dat hij moest komen, gelukkig was hij op tijd maar voor foto's te maken stond hij verkeert, dit alles was te zien vlak bij de omgewaaiden boom waar we meestal stonden, we hebben er maar 1 babybever gezien, hou ons op de hoogte, als je weer in de gelegenheid bent, hoeveel jonkies er nu zitten, nogmaals bedankt voor alle informatie die we van je gekregen hebben en wie weet tot nog eens bij de Teggerseplas.

   Groet Irene en Hans, Huub.

   Verwijderen
  3. Hallo Irene, Hans en Huub,

   Gisteravond eindelijk de jonge bevers gezien (zie blog van vandaag), maar wat zijn ze ondertussen al groot!
   Wil je nog weer reageren, stuur dan maar een mail naar willydekoning@home.nl

   Groet van Willy

   Verwijderen